Gravering i stål og andre metaller

Vi graverer i alle typer metall, også titan og lignende.

Disse skiltene er for ekstrembruk og benyttes ofte i industrien der hvor miljøet tilsier en slik kvalitet. Men også til annet bruk der man ønsker en røffere design og derfor ønsker skilt i aluminium eller stål. De fleste metallskilt kan graveres med begge typer teknologi, d.v.s. laser og stikkel. Lasergraveringen gir en gravering som nærmest fremstår som en preging eller trykk. Det vil si at selve graveringen ligger ”utenpå” skiltet.

Med stikkelgravering fortrenges materialet, og det graverte området fremstår som en fordypning. Dette gir mulighet for innfarging, og slike skilt kan derfor leveres med farge fyll i bokstaver, tall og logoer. Graverte skilt i messing og aluminium farges som oftest med syre (svart).

Levetid på denne type skilt varierer. Men velger man riktig type metall og graveringsmetode er levetiden tilnærmet evig …

Låsesmeden // Gravering i stål og andre metaller

De mest vanlige metaller vi bruker for gravering er:

  • Messing
  • Kobber
  • Aluminium (alle kvaliteter)
  • Stål (alle kvaliteter, også syrefast)

Det kan være greit å merke seg at vi også leverer enkelte plast (akryl) typer med metall-look. Dette kan være ett svært godt alternativ hvis man ønsker et billig skilt med metallisk utseende. Disse akrylskiltene har normalt en levetid på 7 til 10 år.